Skelbimo galiojimo laikas baigėsi. Žiūrėti kitus skelbimus Valstybės tarnybos srityje.
Jonavos rajono savivaldybės administracija
Jonavos rajono savivaldybės administracija

Švietimo skyriaus vyriausiasis specialistas (karjeros valstybės tarnautojas)

1 Peržiūra

Darbo pobūdis:

Pareigybės aprašymas



JONAVOS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS


ŠVIETIMO SKYRIAUS


VYRIAUSIOJO SPECIALISTO


PAREIGYBĖS APRAŠYMAS






I SKYRIUS

PAREIGYBĖS CHARAKTERISTIKA




1. Pareigybės lygmuo – IX pareigybės lygmuo.


2. Šias pareigas einantis valstybės tarnautojas tiesiogiai pavaldus skyriaus vedėjui.




II SKYRIUS

VEIKLOS SRITIS




3. Teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra.




III SKYRIUS

PAREIGYBĖS SPECIALIZACIJA




4. Ikimokyklinio, priešmokyklinio, specialiojo ir dorinio (etika, tikyba) ugdymo priežiūra.




IV SKYRIUS

FUNKCIJOS




5. Apdoroja su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusią informaciją arba prireikus koordinuoja susijusios informacijos apdorojimą.


6. Atlieka teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklas arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklų atlikimą.


7. Konsultuoja, teikia metodinę pagalbą priskirtos srities klausimais.


8. Nagrinėja skundus ir kitus dokumentus sudėtingais klausimais dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros vykdymo arba prireikus koordinuoja skundų ir dokumentų sudėtingais klausimais dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros vykdymo nagrinėjimą, rengia atsakymus prireikus koordinuoja atsakymų rengimą.


9. Planuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklas arba prireikus koordinuoja teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklų planavimą.


10. Prižiūri su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklomis susijusių sprendimų, rekomendacijų, nurodymų vykdymą arba prireikus koordinuoja su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros veiklomis susijusių sprendimų, rekomendacijų, nurodymų vykdymo priežiūrą.


11. Rengia ir teikia informaciją su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais arba prireikus koordinuoja informacijos su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais sudėtingais klausimais rengimą ir teikimą.


12. Rengia ir teikia pasiūlymus su teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūra susijusiais klausimais.


13. Rengia teisės aktų projektus ir kitus susijusius dokumentus dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros arba prireikus koordinuoja teisės aktų projektų ir kitų susijusių dokumentų dėl teisės aktų ir administracinių sprendimų įgyvendinimo ir laikymosi priežiūros rengimą.


14. Vykdo kitus nenuolatinio pobūdžio su struktūrinio padalinio veikla susijusius pavedimus.


15. Konsultuoja mokyklų vadovus ir pedagogus Lietuvos Respublikos įstatymų, Vyriausybės nutarimų, Švietimo ir mokslo ministerijos norminių dokumentų įgyvendinimo, švietimo įstaigos įsivertinimo, veiklos tobulinimo, vaikų ugdymo programų rengimo ir jų įgyvendinimo klausimais. Stebi, analizuoja ir vertina įstaigų sudarytas sąlygas ikimokykliniam, priešmokykliniam ir specialiajam ugdymui.


16. Vadovaujantis nustatyta ŠMSM tvarka, analizuoja kuruojamų įstaigų veiklos nuostatus, programas, planus, kitus veiklos dokumentus, vertina konkrečias įstaigos veiklos kryptis, jos darbą. Prižiūri ir vertina kuruojamų įstaigų vadovų ir pedagogų praktinę veiklą LR švietimo įstatymo ir atestavimo nuostatų nustatyta tvarka. Dalyvauja kuruojamų mokyklų mokytojų atestacijos komisijų darbe.


17. Prižiūri ikimokyklinį, priešmokyklinį, specialųjį ugdymą, pailgintos dienos grupių, socialinių pedagogų, psichologų, specialiųjų pedagogų (logopedų), mokytojų padėjėjų ir kitų švietimo pagalbos specialistų bei dorinio (etikos, tikybos) ugdymo organizavimą ir veiklą.


18. Koordinuoja specialiosios pedagoginės, psichologinės pagalbos teikimą ir ugdymą, besimokantiems ugdymo įstaigose, namuose ar ligoninėse. Kuruoja šias įstaigas: Jonavos miesto ir rajono lopšelius-darželius bei švietimo pagalbos tarnybą.


19. Organizuoja kuruojamų sričių duomenų rinkimą, jų sisteminimą, juos analizuoja ir teikia informaciją, išvadas visuomenei bei valdžios institucijoms.


20. Rengia savivaldybės tarybos sprendimų, mero potvarkių, administracijos direktoriaus, skyriaus vedėjo įsakymų projektus kuruojamų sričių klausimais.




V SKYRIUS

SPECIALIEJI REIKALAVIMAI




21. Išsilavinimo ir darbo patirties reikalavimai:


21.1. išsilavinimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija;
21.2. darbo patirties sritis – turėti pedagoginio darbo stažą;

21.3. darbo patirtis srityje – 3 metai;


22. Užsienio kalbos mokėjimo reikalavimai:


22.1. kalba - anglų arba vokiečių arba prancūzų;


22.2. kalbos mokėjimo lygis – B1.


23. Atitikimas kitiems reikalavimams:


23.1. atitikti Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2004 m. lapkričio 3 d. įsakyme Nr. ISAK-1717  nustatytus kvalifikacinius  reikalavimus (išskyrus 5 p.).


24. Kvalifikacijos atestatai ir pažymėjimai:


24.1. turėti pedagogo kvalifikaciją.




VI SKYRIUS

KOMPETENCIJOS




25. Bendrosios kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:


25.1. komunikacija - 3 lygis;


25.2. analizė ir pagrindimas - 4 lygis;


25.3. patikimumas ir atsakingumas - 3 lygis;


25.4. organizuotumas - 3 lygis;


25.5. vertės visuomenei kūrimas - 3 lygis.


26. Specifinės kompetencijos ir jų reikalaujami lygiai:


26.1. kontrolės ir priežiūros proceso valdymas - 3 lygis;


26.2. informacijos valdymas - 3 lygis.













JONAVOS RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS
ŠVIETIMO SKYRIAUS
VYRIAUSIOJO SPECIALISTO
PAREIGYBĖS APRAŠYMAS

Miestas:

Jonava

Skelbimas galioja iki:

2024-04-17


Kontaktai

Telefonas:

El. paštas:

Adresas:

Žeimių, 13, 55158 Jonava